Login

E-Learning Workshop-IPTA

Event Date: 
2 Feb 2012
Event Venue: 
AEU, Kuala Lumpur

AUDIENCE

Representatives form each IPTA, preferably representing the folowing roles:

  • E-Content developers (academic who is an expert on the programme, School of Graduate Studies, we are aiming for individuals who can carry research programmes as well as other coursework programmes that have been confirmed)
  • Technical (e.g. website administrator. IT Manager)
  • Decision makers (e.g. TNC A&A or representatives)
  • Business Development (can be the same person as no.3)

TRAINING GOALS

  • Provide an overview of MeDO
  • Current and Future prospects by participating in MeDO

TRAINING OBJECTIVE

  • To provide an overview to online and distance learning programmes in Malaysia and internationally
  • To provide a conceptual overview of MeDO features and functionalities.
  • To provide a detailed view of the MeDO's planning and implementation processes
  • Demo-"How to come on board MeDO"

WORKSHOP ITINERARY

Time Topic Speaker
9.15am

Welcoming Speech(15 mins)

Dato' Ansary Ahmad
9.30am Opening Address Dr. Zarida Hambali
9.45am e-Learning in Higher Education(60 mins) Prof. John Arul
10.45am Tea Break(30 mins)  
11.15am Overview of MeDO, its Concepts and Functions(30 mins) Bala Kumar
11.45am MeDO Best Practices(15mins) Bala Kumar
12.00pm

How to go online?(60mins)

A.  Content Development Strategy

      a. MQA & TOC

      b. Human Rsources

      c. Type of Material

      d. Digital Library

      e. Self Instructional Material

      f. Open Educational Resources

B. Current Status of e-Content

      a. Type of available

          content and

          transition strategies

Prof. John Arul
1.00pm Lunch Break(60mins)  
2.00pm

Planning and Implementing MeDO

C. Technical Readiness(30mins)

       a. LMS

       b. Platform

       c. E-payment

Arafeh/Fiza
2.30pm

Planning and Implementing MeDO

D.  Administration(30mins)

       a. E-payment

       b. Registration

       c. Exam & Assessments

       d. Management of

           academic facilitators

En. Reduan Samad
3.00pm

Planning and Implementing MeDO

E. Business Models(45mins)

       a. Roles and Responsibilities

       b. Business Development

           Strategies

Bala
3.45pm Tea Break(15mins)  
4.00pm

MeDO future Workshops overview(15mins)

  • e-learning pedagogy
  • e-learning technology
  • e-learning management
Arafah
4.15pm The Way Forward MOHE
5.00pm End